Non-profit

Onze aanhangwagen

Stichting Naomi is een non-profit organisatie wil zeggen dat de stichting is opgezet als ideaal en geen winstoogmerk heeft. Dit wil echter niet zeggen dat degenen die gebruikmaken van onze diensten daarvoor geen geld zou hoeven te betalen.

Ingezameld gereedschap voor Kosovo

Hoewel onze organisaties geen winstoogmerk heeft, zijn wij wel afhankelijk van inkomsten. Deze worden onder andere gebruikt voor decor, rekwisieten, kleding, huur van de stalling, reiskosten en dergelijke.
Stichting Naomi heeft nooit subsidie ontvangen, maar voorziet zichzelf van eigen inkomsten.
Dit doen wij voornamelijk door op te treden bij bruiloften, feesten, partijen, evenementen enz.
Ook zijn we vaak genoodzaakt om een deel van de gemaakte kosten door te berekenen aan de zorginstelling.
Wanneer er kosten in rekening worden gebracht doen wij dit volgens het zogenaamde "Robbin Hood principe". Dat hout in dat wie over het meeste geld beschikt ook het meest betaald.

 

Puche beesten voor Duitsland

Een bedrijf betaalt meer dan een particulier en die betaald weer meer dan een ziekenhuis of zorginstelling. Kort gezegd;
-Bij een optreden voor een bedrijf wordt er winst gemaakt, hiervan kunnen nieuwe spullen gekocht worden.
-Bij een optreden bij particulieren spelen wij kiet, hiervan worden de vaste lasten betaald.
-Bij een optreden in een zorginstelling worden de directe kosten gedekt.


Ook worden we op andere manieren gesteund.
Bijvoorbeeld:
- Circusen door middel van hun know how
- Eemland orthopedie die mee denkt en materialen heeft gegeven bij het gebruik van stelten.
- Mensen die beroepsmatig naar het buitenland gaan en goederen voor ziekenhuizen mee willen geven
- Basisschool de Vuurvlinder te Veenendaal die de school beschikbaar stelt tbv repetitieruimte

 

 

Geen keurmerk voor Goederijke Doelen

 

Geen logo voor rijke doelen

Een veel gehoorde opmerking is dat mensen wel geld willen geven aan goede doelen maar het zonde vindt dat er zoveel geld verdwijnt aan andere zaken dan aan het project zelf. Daarom vraagt men ons soms of wij ons aangesloten hebben bij het CBF-keur. Zoals bij heel veel Goede Doelen is ook bij ons het antwoord om bovenstaande reden dan ook ‘nee’.
Het CBF claimt dat wanneer u het CBF logo ziet afgebeeld op bijvoorbeeld collectebus of website u ‘er verzekerd van kunt zijn dat er verantwoord met uw giften wordt omgegaan’.
In het woord ‘verantwoord’ zit nu een groot grijs gebied die iedereen op zijn/haar eigen wijze interpreteert. Wij, als Stichting Naomi vinden het verantwoord dat wij 100% van onze inkomsten volledig bestemd zijn voor onze projecten binnen de gezondheidszorg. Voor de optredens op locatie krijgen de acteurs geen vergoeding, sterker nog ze betalen zelf hun eigen reiskosten. Ook de directie, penningmeester en ander ‘kantoor personeel’ ontvangt geen vergoeding voor hun inzet. “Veel van de optredens kosten mij persoonlijk geld, niet dat ik daardoor zielig ben. Als ik op voetballen of iets degrelijks gezeten zou hebben zou me dat ook geld kosten,” aldus mede oprischter Niels Mellema.
Het CBF zelf is gewoon een bedrijf weliswaar zonder winstoogmerk, maar de medewerkers ontvangen stuk voor stuk een salaris dat ver boven het minimumloon ligt. Daarom is een CBF-keurmerk ook peperduur!*
En dat voor het CBF-keur dat u, als geven, nog geen garanties biedt.
Naar ons eigen zeggen is een bij het CBF aangesloten organisatie alleen bewijs dat zij zoveel geld hebben dat enkele duizenden euro’s aan een keurmerk geen probleem is. In 2007 is er bijvoorbeeld voor ruim € 800.000 aan CBF-keurmerk inkomsten opgehaald. Dat is ‘uw’ geld. De andere eisen die het CBF stelt worden door de meeste goede doelen ruimschoots gehaald en overtroffen, waardoor deze ook geen belemmering zullen zijn voor deelname, dat geldt ook voor ons.
Bij deze geven wij u daarom de garantie dat al onze inkomsten zéker zo goed en hoogstwaarschijnlijk beter worden besteed en transparanter zijn, dan de meeste aangesloten CBF organisaties.

Peperduur* CBF keurmerk voor ‘kleine’ fondsenwervende instelling (waarvan de som der baten niet groter is dan € 500.000 euro per jaar) is in de eerste drie jaar nog € 1.515,00 daarna € 355,00 p.j. Daar komen nog terugkerende kosten bij, zoals de verplichte accountantscontrole die ook enkele duizenden euro’s per jaar kunnen bedragen.

 

    Bron: www.cbf-certificeringsnet.nl/index_2.php

 

E-mail

Stichting Naomi, Theatergezelschap met een Staartje, typetjes, acteurs, acteren, kinderen in ziekenhuizen, acteren voor kinderen in zorginstelling, acteren voor bejaarden, decor, theater op maat, kinderfeestjes, bedrijfsfeesten, bruiloft, braderie, steltlopers, vuurspuwer, clown, ballonfiguren, bakfiets, hoge-bi, bicyclette, invaliden, regisseren, improvisatie, opening,