Theatergezelschap met een Staartje

Talent gezocht

Theatergezelschap met een Staartje is onderdeel van Stichting Naomi en verzorgt optredens voor kinderen in ziekenhuizen en zorginstellingen. Niels Mellema heeft een pedagogische achtergrond, is werkzaam binnen de gezondheidszorg en heeft de regie opleiding gedaan, hij schrijft de theaterstukken speciaal afgestemd op kinderen in het ziekenhuis of mensen met een verstandelijke handicap.
Het doel van de optredens is de mensen even met hun gedachten uit het ziekenhuis te halen. Door ze in het toneelstuk in te laten leven hoeven ze even niet meer aan hun ziekte denken.


Dus: 'Even uit de zorg'.

Acteren in de gezondheidszorg

Werkwijze en methodiek
Theatergezelschap met een Staartje biedt aan zijn bezoekers een moment van afleiding en ontspanning. Kinderen in het ziekenhuis en zorginstelling moeten de kans krijgen zich kind te voelen. Bovendien kan afleiding ervoor zorgen dat de patiënten, doordat ze minder gespannen zijn, effectief minder pijn ervaren.
Iedereen beleeft plezier aan een optreden, daarom is het belangrijk om zowel ernstig en langdurig zieken als mensen die korter in het ziekenhuis verblijven te verrassen met een optreden. Zoon of dochter, echtgenoot of echtgenote, broer of zus, vader of moeder, oom of tante, opa of oma, kortom iedereen (die zich zorgen maakt rond de pati-ent in het ziekenhuis of bewoner van een zorginstelling) is welkom om een voorstelling bij te wonen.


 

Acteren in de gezondheidszorg

De acteurs hebben twee verschillende werkwijzen in optreden. Theatergezelschap met een Staartje verzorgt optredens in ziekenhuizen en zorginstellingen, maar kan op aanvraag ook diverse typetjes leveren.
Om Stichting Naomi draaiende te houden kunnen de typetjes ook op een andere manier ingezet worden -dus zoekt u iets leuks als aanvulling op uw jubileum, bruiloft, (kinder)verjaardag, feest of gewoon voor een andere (speciale) gelegenheid, huur een of meerdere typetjes in en steun Stichting Naomi. Op aanvraag is er heel veel mogelijk!
De opbrengsten gaan volledig naar Stichting Naomi Theatergezelschap met een Staartje. Stichting Naomi Theatergezelschap met een Staartje ontvangt van de overheid geen subsidies, en is dus afhankelijk van bijdragen van particulieren en bedrijven. Een andere manier om aan geldelijke middelen te komen is door middel van sponsortochten.

E-mail
 

Stichting Naomi, Theatergezelschap met een Staartje, typetjes, acteurs, acteren, kinderen in ziekenhuizen, acteren voor kinderen in zorginstelling, acteren voor bejaarden, decor, theater op maat, kinderfeestjes, bedrijfsfeesten, bruiloft, braderie, steltlopers, vuurspuwer, clown, ballonfiguren, bakfiets, hoge-bi, bicyclette, invaliden, regisseren, improvisatie, opening,